Работа с моторни триони

Работа с моторни триони
Как да стартирате Вашата моторна резачка. Вярвайте или не, но "работа с моторен трион" е често срещан въпрос (или поне често търсене в Google) сред потребителите на верижни триони.

В това ръководство сме събрали няколко съвета за това как да започнете работа с Вашия моторен трион.
Има два правилни начина за стартиране на резачката: на земята или с триона между краката. Независимо кой изходен метод изберете, не забравяйте, че спирачката на веригата трябва винаги да се активира. Много модели моторни триони, които могат да бъдат стартирани в така наречената позиция на половин газ. Ако спирачката не е активирана при стартиране на един от тези модели, веригата може да се върти.
Стартиране при студен двигател.

  • Активирайте спирачката на веригата.
  • Ако моделът е оборудван с декомпресионен контрол - натиснете това.
  • Активирайте дросела. Ако трионът е оборудван с Air Purge / горивна помпа, натиснете няколко пъти, докато горивото започне да се вижда и по този начин влиза в карбуратора.
  • Започвайки от земята: Поставете десния си крак в задната дръжка и държите здраво дръжката на предната дръжка с лявата си ръка. Ако моторния трион е между краката ви: Поставете задната дръжка между бедрата и зад дясното коляно. Задръжте здраво предната дръжка с лявата си ръка.
  • Издърпайте дръжката на стартера с дясната си ръка. Повторете, докато двигателят започне да се запалва.
  • Натиснете дросела (половината газ) и издърпайте, докато резачката запали.
  • Ускорете, за да стартирате двигателя и след това освободете спирачката на веригата.


Стартиране на горещ двигател

Когато двигателят е горещ, той ще започне без дросела. Следвайте инструкциите по-горе, но пренебрегвайте точките, свързани с дросела. Ако двигателят е трудно да се стартира, поставете половината газ. Достъпа до функцията за половин дросел се осъществява, като първо се активира напълно дроселът, след това се премества обратно.

Свързани продукти

1 555,00 лв.
Мощен, стабилен и лесен за маневриране, трионът с обем 50cc притежава отлична производителност и капацитет за рязане. Подходящ за отсичане, подрязване и разбичване на дървета с малък и среден размер, както и за...

1 530,00 лв.
Husqvarna 365 X-Torq e мощен професионален моторен трион, разработен в близко сътрудничество с професионалните дървосекачи. Предвиден за интензивно натоварване, трионът съчетава ниско тегло с висока мощност, което...

1 500,00 лв. 1 680,00 лв. -180,00 лв.
Професионален моторен трион за сериозни натоварвания, оборудван с X-TORQ двигател с по-малко вредни емисии и по-нисък разход на гориво. Картерът и коляновият вал са проектирани за работа в изключително тежки условия,...

Меню