Избор на моторна косачка

Избор на моторна косачка
Как да закупите най-подходящата косачка за Вашите нужди? След години вярна работа, вашата надеждна косачка за трева най-накрая спря да работи. Време е да изберете нова, но откъде да започнете?

Или може би се местите от апартамент в къща. Или сте решили да спестите малко време през почивните дни.

Каквато и да е причината да се нуждаете от нова косачка, вие сте стигнали до точното място. Husqvarna Пловдив, може да ви помогне да прецените важни фактори, включително:

  • Размер на двора
  • Характеристики на двора
  • Характеристики на косачката
  • График и наличност


Нека да преминем през тези четири фактора един по един.

1.  Разгледайте размера на мораватаРазмерите на двора ви са важен фактор, който трябва да имате предвид при избора на различни видове косачки за трева. Ето приблизителния капацитет на всеки един от типовете косачки:

  •     Косачките с бутане са подходящи за тревни площи до 1/3 акра.
  •     Самоходните косачки са подходящи за тревни площи до ½ акра.
  •     Тракторните косачкирайдери или градински трактори, са подходящи за дворове до 2 дка или повече.
  •     Роботизираните косачки са подходящи за дворове до 1 ¼ акра (или повече, използвайки няколко единици).


2. Помислете за хълмове, склонове и препятствия


Вашият двор е дом на цветни лехи и дървета? Живеете ли на наклонено място? Характеристиките във вашия двор са почти толкова важни, колкото и неговият размер. Ето някои добри правила:    

Не забравяйте да изберете моторна косачка с високи задни колела, за да се улесни маневрирането около препятствията.
Косачките с предно предаване (FWD) могат да се справят с плосък терен, а косачките за задно предаване (RWD) се представят по-добре на склоновете. Изберете косачка за всички колела (AWD) за най-доброто от двете.
Ако имате препятствия в двора си, косачката с нулево завой е интелигентен избор. Плюс това, нулевите завои обикновено се представят добре на склоновете (въпреки че внимателно трябва да се упражнява на по-стръмни степени.)
Роботизиращите косачки могат да се справят с тесни проходи и дори склонове. Например, Automower® на Husqvarna може да обработва степени до 26 градуса.


3. Обърнете внимание на характеристиките на косачката


С толкова голямо разнообразие от косачки на пазара, изборът между тях може да бъде труден. Бихте могли лесно да се кръстосвате, докато сравнявате техническите подробности!

Така че, вместо да прекарвате часове върху спецификациите на двигателя, обмислете следните точки, свързани с типовете косачки, които покрихме досега:

    К
осачките с бутане и самоходните косачки предлагат уплътняване, странично разтоварване или мулчиране. Изберете модел, който е способен на всичките три неща, за да увеличите гъвкавостта.
    
Стилът на управление на косачките с нулево завиване предлага отлична маневреност и бързина в сложни пространства.
    
Роботизиращите косачки нарязват на често една трева наведнъж. В резултат на това естествено оплодят тревата с малки изрезки. Резултатът е по-зелена, по-здрава трева, която изисква по-малко използване на химикали.

4. Оценете личния си график

Разбира се, може би най-важното е да разгледате собствения си график и начин на живот:

    
Смятате ли, че косенето на тревата е приятна възможност за упражнения? Ако е така, очевидният избор е самоходна косачка.
    
Имате ли достатъчно свободно време да косите тревата, както и да се занимавате с други открити проекти? тракторните косачкипредлагат голяма гъвкавост.
    
Вие сте фанатик на тревата, който обича да има перфектни ивици в тревата? Косачките с нулево завиване се доверяват на професионалистите по някаква причина.
    
Бихте ли искали по-скоро да прекарате времето си в градината или да правите нещо около къщата? Потърсете роботизирани косачки.
Заключение: Когато избирате косачка за трева, важно е да вземете предвид размерите на двора, характеристиките на косачката и личната ви програма.

Независимо от това, което избирате, Husqvarna е готова да ви подкрепи в зелените пространства, които наричате "дом".

Меню